Inför förlossningen

Smarta hemmatips för att sätta igång förlossningen

Har du tröttnat på att vara gravid och har gått över tiden? Då kanske du vill se om någon av de välkända huskurerna kan hjälpa dig att komma igång med förlossningen. Idag är det ytterst få hemmaknep som faktiskt har en bevisad effekt. I de flesta fall kan du inte påskynda förlossningen, utan behöver vänta tills den startar av sig själv eller få hjälp med igångsättning.

Med det sagt är det dock inte omöjligt och det finns många kvinnor därute som vittnar om att både det ena knepet och det andra faktiskt fungerar. Vill du se om du kan starta igång förlossningen och äntligen träffa din älskade bebis har vi knepen för dig. Här nedan hittar du några av våra roligaste, enklaste och populäraste tips.

4 knep när du vill starta förlossningen

1. Gå ut i trädgården eller växthuset

Har du en trädgård eller ett växthus som du kan påta i? Perfekt! Ett bra knep är nämligen att odla grönsaker med Wexthuset eller plocka svamp och rensa ogräs. Att odla grönsaker med Wexthuset är mycket trevligt, eftersom du också får goda och näringsrika grönsaker som du och din familj kan ha till middag. Att odla eller plantera är dessutom mycket enkelt och något som de allra flesta klarar av.

2. Sätt igång en storstädning

Visst kanske det låter tråkigt att storstäda, men storstädning (och mycket rörelse) kan faktiskt hjälpa dig att starta förlossningen. Se till att städa riktigt ordentligt i alla hörn och kanter och glöm inte att ta fram dammsugaren, putsa fönster och moppa golv när du redan håller på. Om du upplever smärta eller har problem med foglossning är det här knepet kanske inte det bästa för dig.

3. Frossa i ananas

Det finns många som tipsar om ananasmetoden för att starta igång förlossningen. Metoden går ut på att du ska äta riktigt stora mängder ananas för att få bebisen att vilja komma ut. Orsaken till varför du ska välja just ananas är helt enkelt för att den innehåller ett ämne som, i stora mängder, kan starta förlossningen snabbare. Här har det även talats en hel del om hallonbladste. Testa det du tycker låter godast och var förberedd med förlossningsväska om det kickar igång.

4. Vila mycket

Det kan låta konstigt att både storstäda och vila för att starta förlossningen, men sanningen är att vila får kroppen att slappna av, något som kan behövas för att förlossningen ska komma igång. Ibland kan stress (och de hormoner som stress framkallar) göra så att kroppen låser sig. Det, i sin tur, gör att förlossningen inte kommer igång just för att du är alldeles för uppe i varv. Sen kan det naturligtvis vara skönt att vila lite extra inför förlossningen och spara på krafter och energi. Du kommer att behöva det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *