Inför förlossningen

Nybliven mamma – Vad händer nu?

Du har väntat och väntat i 9 månader, men äntligen är bebisen här! Det är nu den riktiga resan börjar och om du inte har barn sedan tidigare bör du göra dig beredd på att äventyr utan dess like. Att få barn för första gången kan kännas skrämmande för många, samtidigt som känslorna blandas med en total lycka. Men vad händer egentligen efter förlossningen och vad gör man nu?

Att känna sig handfallen är inte ovanligt, men oftast kickar moderinstinkten igång väldigt snabbt. Det är nu som du ska få ta hand om din bebis i verkliga livet och knyta an till varandra. Just anknytningen mellan barn och föräldrar är extra viktig i början och här är det hud mot hud som gäller. Genom att ligga hud mot hud med din bebis skänker du inte bara lugn, utan du minskar också egen stress och oro.

Att känna sig bortkommen som ny förälder är inte ovanligt, men du bör inte oroa dig. I Sverige erbjuds alla mammor möten på BVC och samtalsstöd om så önskas. På BVC kan du även få kontakt med andra föräldrar och lära dig hur du tar hand om ditt barn på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *