Inför förlossningen

Få tillbaka kroppen efter en förlossning

En graviditet är något som påverkar kroppen på flertalet sätt. Förlossningen är också något som sätter sina spår. Den första tiden efter en förlossning sker det många olika fysiska och psykiska förändringar i kroppen. Det är en stor påfrestning för kroppen att både bära på ett barn och sedan föda det. Efter barnafödande kan din kropp har förändrats så pass att du inte riktigt känner igen den. Om så är fallet och du vill göra något åt det kan du gå in på ak.se och läsa mer om olika plastikkirurgiska behandlingar. Det finns även andra behandlingar som du kan göra, som ansikts- och hudbehandlingar.

Hormonerna orsakar förändringar

En graviditet och förlossning gör att du har andra nivåer av hormoner i kroppen som kan påverka huden. Du kan ibland få bestående pigmentförändringar i ansiktet som är svåra att bli av med. Då kan du också boka en behandling på ak.se som kan ta bort pigmentfläckarna. Hormonförändringar är en av det vanligaste orsakerna till pigmentförändringar. Om förlossningen och graviditeten har satt sådana spår som du inte vill ha ska du undersöka möjligheten att återfå din forna kropp.

Kroppen återhämtar sig en lång tid efter förlossningen

När du har fött barn finns det inte sällan ett överflöd av hud och fett. Även magmusklerna är svaga. Under graviditeten lägger kroppen på sig några extra kilon och en del av dem stannar kvar efter förlossningen. Magen och höfterna är ställen på kroppen där en graviditet ofta sätter sina spår. Det tar lång tid för kroppen att återhämta sig efter en förlossning och graviditet. Efter 6-12 månader har stödjevävnaden i kroppen börjar återgå till ett normaltillstånd. När ett år har gått kan du börja känna igen din kropp som den en gång var. Det är viktigt att träna kroppen med stärkande övningar som hjälper till att bygga upp kroppen igen.

Att föda barn är en stor påfrestning

Kroppen är byggd för att föda barn och den klarar av påfrestningen även om det känns tufft för stunden. Att föda barn är ett slags maraton men som du inte kan kliva av och avbryta. På något sätt kommer bebisen ut och det gäller att hämta kraft och ha förtroende till att kroppen kommer klara av det. Kroppen är fantastisk när det kommer till att läka efter att ha fött barn. Tänk på att vara snäll med dig själv och lyssna på kroppen, pressa den inte onödigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *