Inför förlossningen

Jul och förlossning – så får du det att gå ihop

Har du beräknad förlossning i samband med julen? Mysigt! Att föda barn i julens tider är för många lite extra speciellt, men det kan också vara knepigt att få allt att gå ihop. Detta gäller speciellt för den som redan har barn sedan innan som ska kunna fira jul på samma sätt som tidigare. Är det ditt första barn kanske du inte behöver julstöka dagarna innan förlossningen, men med redan befintliga barn i hemmet ser det annorlunda ut.

Att sätta upp gran och julbaka som höggravid är kanske inget hit, men det finns faktiskt saker du kan göra för att hålla julstämningen på topp och få lugn och ro inför din förlossning. Här nedan ger dig vid bra tips, substitut och lösningar för en förlossning i julens tider.

Bästa tipsen för kombinerad jul och förlossning

Förbered i god tid – Du behöver inte vänta till den 20 december för att julbaka med barnen. Ta julbaket tidigare i år och frys in det som inte äts upp. När ni kommer hem från förlossningen har ni gott gofika för hela familjen.

Använd en nissedörr – Nissedörrar är inte bara riktigt fina, utan de är också utmärkt underhållning om du använder de rätt. Sätt upp en fin nissedörr medan du fortfarande kan böja dig ner och förbered små uppgifter. Barnen kan sedan öppna en uppgift som dagen, underhålla sig, och du kan vila upp dig inför förlossningen.

Låt barnen dekorera – Låt barnen få ta hand om juldekorationerna i år och strunta i om det inte blir så estetiskt som du kanske önskat dig. Du får möjlighet att förbereda förlossningsväskan och barnen kan gå loss på granen eller julpysslet.

Boka barnvakt – Det kan vara svårt att få folk att sitta barnvakt om förlossningen startar på självaste julafton. Se därför till att du bokar en preliminär barnvakt som kan hoppa in akut om ni behöver åka in.

Laga julmat i förväg – Precis som med julbaket kan du faktiskt förbereda julmaten i förväg. På så sätt har du julbordet klart om du skulle föda i anslutning till julafton och vara för trött för att laga mat. Du kan laga och frysa in allt från köttbullar till prinskorv, potatisgratäng, julskinka, julvört, julostar och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *