Inför förlossningen

Gravid via IVF – så funkar det

IVF är en metod som har blivit mycket populär i Sverige och som har hjälpt tusentals par att bilda familj. Att bli gravid på naturlig väg är inte alltid så enkelt som det kan låta och när längtan har blivit för stor kan det vara värt att se sig om efter hjälp på vägen.

IVF är egentligen bara ett annat ord för det som i Sverige kallas för provrörsbefruktning. Här nedan kan du läsa mer om hur metoden går till och hur det fungerar. Kom ihåg att det är viktigt att välja en seriös och pålitlig klinik som har lång erfarenhet inom IVF, där kliniken nordicivf.se är en av de mest populära och uppskattade idag.

IVF i korthet

En IVF-behandling är egentligen ganska komplicerad och invecklad, men för dig som behandlas kommer det inte se lika klurigt ut. Enkelt förklarat kan man säga att en läkare försiktigt plockar ut ett ägg från livmodern på kvinnan. Därefter placeras ägget i ett laboratorium och befruktas utanför kroppen. Det gör det möjligt för läkare att kunna se om befruktningen lyckats och ge en stor hjälp till par som försökt bli gravida på egen hand.

Därefter placeras det befruktade ägget tillbaka in i livmodern på kvinnan med hopp om att det ska fästa bra och sedan fortsätta växa. Spermier och ägg kan komma från paret, men de kan också vara nedfrysta eller donerade för att IVF ska kunna fungera.

Inför förlossningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *