Inför förlossningen

Föda barn på sommaren

Under sommarhalvåret är det många barn som föds. Det finns en rad olika fördelar med att föda barn under sommaren men det som är viktigt att tänka på är att små bebisar är känsliga mot både värme och solljus. När bebisen är någon månad gammal är det bra att bebisen bär en UV dräkt för att skydda huden mot solens starka strålar. En UV dräkt har ofta UPF50+, vilket står för hur effektivt plagget skyddar mot solen.

Barn är känsliga mot stark sol

När det är varmt ute är det bra om bebisen vistas i skuggan så mycket som möjligt. Det är även bra att inte klä på bebisen för mycket. När det är väldigt varmt kan det räcka med blöjan bara. I fall det är väldigt varmt inne kan det vara en bra idé att investera i en fläkt eller liknande för att kunna göra det lite svalare för både dig och bebisen. Den kan du med fördel köpa redan innan bebisen föds för att du ska få svalka. Om bebisen ligger i en barnvagn är det viktigt att tänka på att aldrig ställa vagnen i direkt solljus och inte heller lägga över en filt. Det är bättre med ett parasoll som skydd.

Drick mycket vätska

Om du ammar din bebis är det viktigt att du som mamma dricker tillräckligt mycket. När det är varmt ute kan bebisen vilja amma oftare. Generellt behöver alla människor dricka mer under de varma sommardagarna. Du kan genom att hålla koll på blöjan se om din bebis får i sig tillräckligt mycket vätska.

Sök svalka och rör på kroppen

Om du inte har fött när det är varmt ute ska du se till att söka svalka om du tycker att värmen är jobbig. Det kan vara jobbigt att vara höggravid på sommaren så försök att dricka mycket vatten och röra på kroppen för att minska svullnaden. Under graviditeten ökar blodvolymen i kroppen, vilket kan leda till svullnad och det kan bli värre när det är varmt ute. Stödstrumpor kan vara ett bra alternativ om fötterna och benen är svullna. Om du vistas i solen ska du tänka på att skydda din hud eftersom den är extra känslig mot pigmenteringar under tiden du är gravid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *