Inför förlossningen

Kroppen efter graviditet och förlossning

Din kropp förändras under graviditeten och vissa saker som magen kommer ofrånkomligen att växa. Men även dina bröst blir större för att förbereda sig på att kunna livnära ett barn. Även om du ammar eller inte kan förändringen av dina bröst påverka hur de ser ut efter att du har fött barn. Misströsta inte om du inte känner igen dina bröst längre. Det går att göra en bröstoptimering hos Motiva Sverige om du vill återfå dina forna bröst efter att du fått barn. Motiva Sverige erbjuder anatomiska implantat som kan ge dina bröst en fin form.

Kroppen går igenom en stor förändring

Förutom det uppenbara att magen växer och brösten blir större händer det många saker bakom kulisserna som inte syns på samma sätt. Från stunden som du blir med barn händer det saker med din kropp. Din kropp förbereder sig på att föda barn under hela perioden från befruktningen till förlossningen.

Föda vaginalt ger ett förändrat underliv

När du föder vaginalt förändras underlivet en hel del. Kvinnokroppen är konstruerad för att föda ett barn även om det innebär stor smärta för många. Efter en vaginal förlossning kan underlivet kännas annorlunda och slemhinnorna kan bli torra men också sköra. Vänta med sex tills du känner dig redo och att det känns bra. Många kvinnor upplever efter en förlossning att bäckenbotten blir svagare. Den går att träna upp, det kräver dock tid och tålamod. En svag bäckenbotten kan innebära inkontinens. Om du har drabbats av det kan du ta kontakt med vården för stöd och hjälp.

Ge kroppen tid att läka

Just efter att du har fött barn ska du vara snäll med din kropp. Den har genomgått en stor påfrestning. Kroppen behöver tid att läka och komma igen efter den långa graviditeten och själva förlossningen. Med tiden kommer dock kroppen att återgå till det normala men eventuellt med vissa förändringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *