Inför förlossningen

Snacks till BB-väskan

Inför din förlossning rekommenderas det att du, eller ni, är väl förberedda genom att packa en väska. Packningen ska innehålla saker till mamman och bebisen som gör att vistelsen blir behaglig. Eftersom en förlossning kan bli långdragen och ta kraft är det viktigt att du tänker på att ha med dig snacks så att ni kan fylla på med energi mellan värkarna. Nedan får du några förslag på smidiga snacks du kan ha med dig i BB-väskan.

Mellanmål

Det finns många bra exempel på snabba nyttiga mellanmål som du kan ta med dig till BB. Ett bra exempel på det är färdiga smörgåsar från Wasa som du kan köpa i butiken. De innehåller två knäckebröd och har en god fyllning emellan. Du kan till exempel välja mellan pizza, taco, paprika och tomat och basilika. De är goda att äta och lätta att ha med sig.

Förutom mackor finns det andra bra mellanmål, till exempel frukt såsom banan, äpple, apelsin eller melon. Du kan även köpa med dig energibars eller göra egna. Det viktigaste är att mellanmålet ska mätta och ge energi.

Godsaker

Förutom att du behöver ha med dig mellanmål kan det också vara bra att ha med något sött. Du kan till exempel köpa godis. När det gäller godis finns det massor av olika sorter. Gillar du salta smaker kan du hitta det och tycker du om surt godis finns många bra alternativ för dig. Andra exempel på godsaker som kan vara gott att äta och som piggar upp mellan värkarna är chips och ostkrokar. Det finns även bakverk du kan köpa eller baka själv och ha med dig. Några exempel på det är chokladbollar, bullar, dammsugare, biskvi eller något annat du tycker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *