Nybliven mamma

Så badar du din bebis

Det finns ett flertal moment som man som nybliven förälder kan känna en viss rädsla för. Ett exempel på en sådan situation är när bebisen ska bada för första gången. Hur ska man hålla? Hur varmt ska vattnet vara och tänk om man gör fel? Ja, att bada en bebis är faktiskt inte det lättaste och med badolja i kan de bli riktigt hala.

Det bästa och tryggaste sättet för dig att bada din bebis är genom att investera i en badbalja med spädbarnsinlägg. Spädbarnsinlägget håller upp din bebis och säkerställer att den ligger tryggt och inte kan ramla ner. Det är dock mycket viktigt att du aldrig går ifrån bebisen och att du är närvarande hela tiden.

Temperatur och produkter

En nyfödd bebis bör endast badas med ljummet vatten. Använd dig av en badtermometer för att säkerställa att temperaturen inte är mer (eller mindre) än 37 grader. Detta är mycket viktigt för att förhindra brännskador på den känsliga huden. I badvattnet bör du även droppa några droppar med badolja för bebisar. Oljan mjukgör inte bara huden på hela kroppen, utan ser även till att rengöra ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *