Nybliven mamma

Inred barnrummet

En stor del av att vänta barn är att förbereda inför barnets ankomst. Förutom att du behöver förbereda dig mentalt inför förlossningen kan du också förbereda rent fysiskt eftersom barnet behöver ha sin egen plats i hemmet. I det här inlägget får du några tips på hur du kan tänka för att inreda barnrummet på bästa sätt.

Välj rätt tapeter

Till att börja med kan du anpassa rummet för barnet genom att välja passande tapeter. Idag finns det massor av fina barntapeter som kommer passa perfekt i barnkammaren. Det finns tapeter med olika mönster som tilltalar barn och gör deras rum lite mer magiskt och mysigt. Det finns till exempel tapeter med mönster av djur. Tapeter finns i olika färger och du kan välja den färg som kommer att passa bäst med resten av inredningen. Att sätta upp tapeter är enkelt och det är något som de flesta klarar av att göra på egen hand.

Inredning

När du ska inreda ett barnrum är det viktigt att du tänker på att det ska vara praktiskt och att barnet ska trivas i det. Men tänk också på att det inte är alltför bråttom att få alla möbler och införskaffa inredningsdetaljer eftersom barnet från början är väldigt litet och ni kommer mest att vilja ha barnet i ert sovrum. Det viktigaste är att det finns en spjälsäng, en byrå eller en garderob för barnets kläder och kanske ett skötbord. I övrigt finns det massor av fina och söta inredningsdetaljer som kommer göra barnrummet mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *