Nybliven mamma

Fira ditt barns födsel med bubbel

Är du höggravid eller har du precis fött barn? Grattis! Då är det hög tid att planera firandet av barnets födsel. Som nybliven förälder är det viktigt att ta det lugnt och inte ta på sig för stora åtaganden med en stor fest. Ett glas bubbel och tårta kan dock vara trevligt för att fira den nya familjemedlemmens ankomst.

Välj ett alkoholfritt bubbel

Välj helst ett alkoholfritt bubbel till firandet eftersom alla gäster kan dricka det, inklusive den nyblivna mamman. Det råder nämligen delade meningar om alkohol i samband med amning. De flesta är medvetna om att gravida helt ska avstå från att dricka alkohol, men vad gäller efter födseln? De senaste åren har riktlinjerna från myndigheter och experter ändrats gällande alkohol för ammande kvinnor. I juni presenterades de nordiska rekommendationerna där det framgick att ammande kvinnor helt bör avstå från att dricka alkohol.

Enligt Livsmedelsverket finns det troligen inga medicinska risker för barnet om den ammande kvinnan dricker måttliga mängder alkohol, vilket innebär 1-2 glas vin i veckan. Det framgår dock tydligt att alkohol inte har några positiva effekter för amningen. Med andra ord är det oftast bäst att vara på den säkra sidan och välja alkoholfritt bubbel direkt efter förlossningen när mamman ammar. Hos Vinoteket hittar du massor med prisvärda och goda flaskor med alkoholfritt mousserande vin. Dessutom kan du få vinet levererat direkt hem till dörren, vilket är perfekt efter förlossningen när det är viktigt att både barnet och mamman får vila.

Beställ en tårta

Tårta och bubbel är synonymt med firande och festligheter. Se därför till att ha en tårta för att fira bebisen. Som nybliven förälder vill du nog mest vila och ta det lugnt. Du behöver inte själv baka och dekorera en tårta. Istället kan du beställa den från ditt lokala bageri eller mataffär. Du sparar både tid och energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *