Bakning, Recept

Syrensaft

Syrenen är snart överblommad. Fantastiskt vacker där den står så kan jag inte låta bli att vilja njuta av den lite till.

För att spara känslan tappar jag på flaska och gör syrensaft. En väldigt lätt och mild saft med lite beska i.

Receptet är busenkelt

 

  • 25 blommor (låt ligga en stund på duk så ev gäster kryper ur)
  • 3 tunnt skivade citroner
  • 1liter vatten
  • 1kg socker
  1. Blommor och skivade citroner läggs i en stor kastrull
  2. Häll över hett vatten som du kokat upp
  3. låt stå 3 dar, rör en gång om dagen
  4. Sila
  5. Tillsätt 1kg socker och rör och värm tills sockret smält och det nästan kokar *.
  6. Häll upp på rena varma flaskor, fyll upp och på med korken.
  7. NJUT!

 

*Du vill att det ska bli hett så alla bakterier dör och du får lång hållbarhet, men socker ska aldrig koka, därför tar du bort kastrullen från plattan när det börjar skjuda och nästan börjar koka

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *