Om

Holymama har sitt säte på öarna Färingsö/Ekerö i Stockholm.

 

”Holymama” föddes ur Holistisk som betyder helhetssyn och helig som betyder okränkbar/fridlyst/får ej skadas.

 

Som Barnmorska värnar jag varje kvinnas rätt till sin födsel utifrån hennes unika förutsättningar och behov. Tiden för födsel skall vara lysta i frid och vården får ej göra skada.

 

Jag som driver Holymama heter Ann Ljungblom

Leg.Barnmorska som arbetat vid BB Stockholm och Södra BB.

När Södra BB stängde valde jag att söka mig vidare i vårt kära grannland Norge och arbetar nu där som Jordmor.

Denna sommar har jag varit i vackra Kristiansand och Arendal där jag fått uppleva fantastiska möten med gravida och vackra födslar både på land och i vatten.

Jag är även utbildad instruktör i magplasket vattengymnastik.

 

Jag har ett brinnande intresse för naturliga metoder och fann själv stor glädje av Yoga och Vattengymnastik under mina graviditeter.

 

I såväl den västerländska som österländska läkekonstern har kunskap förts vidare genom generationer.

Människan är mer än sin fysiska smärta, hon är en helhet att förhålla sig till. Akupunktur, tens, koppning, rebozo, värme, massage, tryckavlastande tekniker, örter...

Födande kvinnors smärta lindras, små nyfödda barn med kollik får ro, migrän, mensvärk, ryggbesvär, torr hy, magkatarr, sömnsvårigheter...

Kunskap om behandling har vävts fram genom generationer av erfarenhet.

 

Naturliga metoder skall inte ersätta dagens moderna vård och ej heller fördröja besök till vården vid okända symtom. Men vi ska inte heller glömma kunskap med ibland flera tusen års historia. Vid kända godartade besvär finns ett stort skafferi att hämta egenbehandling ur.

 

Födade skall stärkas i sin egen tro på sin förmåga att föda. Kvinnokroppen är fantastisk. Generation efter generation har vi alla kommit till världen av en kvinnas förmåga.

 

Holymama är för mig ett frö, en möjlighet att hjälpa med stöd, naturlig smärtlindring och förberedelse inför det största miraklet i våra liv. Det är dags att vi i vården lyssnar. Vad skulle just DU behöva för att må bra, känna dig stärkt och trygg?

 

Hör gärna av er.

 

Värme och trygghet på vägen // Ann

HOLYMAMA PÅ FACEBOOK

Life isn´t about waiting for the storm to pass.

It´s about learning to dance in the rain.

Copyright © All Rights Reserved