Om mig

”Holymama” föddes ur ordet Holistisk som betyder helhet och helig och syftar till varje kvinnas rätt att föda i sin egen helhet, okränkt, oskadad och utifrån sina egna förutsättningar.

Som Barnmorska värnar jag varje kvinnas rätt att föda tryggt och säkert utifrån sina egna förutsättningar oavsett om det innebär födsel i hemmet, på sjukhus eller planerat kejsarsnitt.

Jag heter Ann Ljungblom.

Jag har själv fött tre underbara barn.
Trots att många år passerat och dottern idag är i tonåren kan jag känna en sorg över att jag kände mig ensam och inte lyssnad till vid min första födsel. Med barn nummer 2 och 3 var det idag kära kollegor till mig som bistod och hjälpte mig finna en helhet i mig själv.

Våra födslar färgar vår person och vi bär med oss upplevelsen för livet.

Barnmorska är något jag ville bli sedan barnsben. Mitt första arbete inom födevården var som undersköterska på Danderyds förlossning. Mitt första arbete som barnmorska var vid BB Stockholm. Efter en tid gick jag vidare och började arbeta vid Södra BB. En fantastisk upplevelse, här fick jag även en kurs i akupunktur vilket jag är evigt tacksam för. Tyvärr lades Södra BB ner våren 2015. Därefter kände jag mig som barnmorska skadeskjuten och behövde ny luft under vingarna.

Jag sökte mig till Norge. Med en stor portion mod och på lite darriga ben reste jag och började mitt första pass en natt i maj 2015. Det va rätt kämpigt i början, men med tiden lärde jag mig älska det. Framförallt kärade jag ner mig i vattenfödslar och bistår mellan 20-25% av födslarna i Norge i vatten.

Idag blandar jag kortare uppdrag i Norge med arbetspass vid Huddinge förlossning.

I mitt företag Holymama tar jag några uppdrag varje år som barnmorskedoula och bistår hemfödslar. Jag behandlar även kolik med akupunktur arbetar på en bok och bygger på en kurs för blivande föräldrar om naturlig smärtlindring och födsel