Om mig

”Holymama” föddes ur ordet Holistisk som betyder helhet och helig och syftar till varje kvinnas rätt att föda i sin egen helhet, okränkt, oskadad och utifrån sina egna förutsättningar.

Som Barnmorska värnar jag varje kvinnas rätt till sin födsel. Tiden för födsel skall vara lysta i frid och vården får ej göra skada.

Jag heter Ann Ljungblom.

Jag har själv fött tre underbara barn.
Trots att många år passerat och dottern idag är i tonåren kan jag känna en sorg över att jag kände mig ensam och inte lyssnad till vid min första födsel. Med barn nummer 2 och 3 var det idag kära kollegor till mig som bistod och hjälpte mig finna en helhet i mig själv igen.

Våra födslar färgar vår person och vi bär med oss upplevelsen för livet.

Barnmorska är något jag ville bli sedan barnsben. Mitt första arbete inom födevården var som undersköterska på Danderyds förlossning. Mitt första arbete som barnmorska var vid BB Stockholm. Efter en tid gick jag vidare och började arbeta vid Södra BB. En fantastisk upplevelse, här fick jag även en kurs i akupunktur vilket jag är evigt tacksam för. Tyvärr lades Södra BB ner våren 2015. Därefter kände jag mig som barnmorska skadeskjuten och behövde ny luft under vingarna.

Jag sökte mig till Norge. Med en stor portion mod och på lite darriga ben reste jag och började mitt första pass en natt i maj. Det va rätt kämpigt i början, men med tiden lärde jag mig älska det. Idag reser jag på kortare uppdrag till två orter i Norge. En lite mindre enhet med ca 1000 födslar om året och ett lite större universitetssjukhus med ca 5000 födslar om året. Norge har öppnat den varmaste famnen för mig och jag är tacksam för de möjligheter som landet ger mig. Jag kan för det mesta ge min fulla närvaro, arbeta med naturlig smärtlindring, stöd och vattenfödslar. Hela 20% av födslarna jag bistår i Norge är numera i vatten.

I Sverige fokuserar jag på mitt företag där jag idag bistår hemfödslar och tar uppdrag som barnmorskedoula. Vid behov skräddarsys uppdrag och jag kan även hjälpa till med behandling av rädslor eller kolik.

Inför 2018 kommer jag bland annat utöka med profylaxutbildning. Håll utkik!
Mycket mer spännande väntar, bland annat Spinning Babies och ett bokprojekt