Om mig

”Holymama” föddes ur Holistisk som betyder helhet och helig som betyder okränkbar/fridlyst/får ej skadas.

Som Barnmorska värnar jag varje kvinnas rätt till sin födsel utifrån hennes unika förutsättningar och behov. Tiden för födsel skall vara lysta i frid och vården får ej göra skada.

Jag som driver Holymama heter Ann Ljungblom.

Mor till tre underbara barn.

Leg.Barnmorska som arbetat vid BB Stockholm och Södra BB.

På min blogg skriver jag om mitt liv som barnmorska och jordmor mellan Sverige och Norge. En del kan säkert vara obehangligt att läsa som gravid då vården i Sverige är minst sagt ansträngd. Men jag tror på öppna dörrar och att föra en kamp för alla kvinnors rätt till en säker och trygg födsel. Därför låter jag tangenterna även skriva dom hårda ordens kamp. Sanningen om vården behöver komma fram om vi skall åstadkomma en förändring.
Jag hade själv äran att vara en del av Södra BB och få uppleva hur en sån fantastisk fin vård kan fungera. När Södra BB stängde valde jag att söka mig vidare i vårt kära grannland Norge. Jag pendlar nu som Jordmor, upplever fantastiska möten med gravida och bistår födslar både på land och i vatten.

Jag är även utbildad instruktör i magplasket vattengymnastik för gravida.

Jag har ett brinnande intresse för naturliga metoder och fann själv stor glädje av Yoga och Vattengymnastik under mina graviditeter.

Jag använder mig gärna av akupunktur, akupressur, tens, massage, trycktekniker, värme, rebozo, andning, avslappning mm.

I såväl den västerländska som österländska läkekonsten har kunskap förts vidare genom generationer.

Födande kvinnors smärta lindras, små nyfödda barn med kolik får ro, migrän, mensvärk, ryggbesvär, torr hy, magkatarr, sömnsvårigheter…

Kunskap om behandling har vävts fram genom generationer av erfarenhet.

Naturliga metoder skall inte ersätta dagens moderna vård och ej heller fördröja besök till vården vid okända symtom. Men vi ska inte heller glömma kunskap med ibland flera tusen års historia. Vid kända godartade besvär finns ett stort skafferi att hämta egenbehandling ur.

Födande skall stärkas i sin egen tro på sin förmåga att föda. Kvinnokroppen är fantastisk. Generation efter generation har vi alla kommit till världen av en kvinnas förmåga.

Holymama är för mig ett frö, en möjlighet att hjälpa med stöd, naturlig smärtlindring och förberedelse inför det största miraklet i våra liv. Det är dags att vi i vården lyssnar. Vad skulle just DU behöva för att må bra, känna dig stärkt och trygg?

Hör gärna av er.

Värme och trygghet på vägen // Ann