Huskurer, Recept

Järnrik Nässelsoppa

När man är gravid är det vanligt att behöva äta extra järn. Många får tyvärr problem med magen av järntabletterna. Ett trevligt sätt såhär års att boosta sina järndepåer naturligt är att äta späda nässlor. Själv är jag vegetarian och älskar att vårens godaste soppa hjälper även mina järnvärden.

Här får ni mitt egna recept.

 

1person:

1 näve späda nässlor
1msk smör
1 vitlöksklyfta
1cm färsk ingefära
0,25-0,5  grönsaksbuljongtärning (jag använder kung markattas) Jag gillar sältan och använder 0,5.
0,5 dl grädde
2dl vatten
Ca 1msk mjöl

  1. Skölj nässlorna, koka därefter hastigt upp dom under ca 1-2 min, låt sedan rinna av i en sil
  2. Lägg smöret i kastrullen och fräs sedan 1 pressad vitlöksklyfta och lägg i hela ingefärsbiten.
  3. Hacka nässlorna och lägg i och låt fräsa kort tillsammans med vitlöken och ingefäran
  4. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong, låt koka upp
  5. Tillsätt grädden och låt koka upp
  6. Red av med mjöl till önskad konsistens, ta bort ingefärsbiten.
  7. NJUT!

(Som extra twist kan man testa att antingen servera soppan med klassiskt halva ägg i eller pressa i lite citron för en syrligare smak)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *