Forskning

Kvinnor behöver mer tid att krysta

En ny intressant  ( om än liten ) studie visar att om kvinnor ges en timme till så halveras kejsarsnitten.

Jag har alltid undrat varför vi generellt sätter mer tro till datorn, klockan, teknik och statistik  än kvinnan vi har framför oss. Och har så bråttom. Alla är individer, och ibland behövs bara lite mer tid.

Med en närvarande barnmorska för varje kvinna kan risker och komplikationer upptäckas och hanteras i tid.

Jag är personligen övertygad om att vi då skulle få färre onödiga medicinska ingrepp, mindre behov av medicinsk smärtlindring, färre stora bristningar och tryggare kvinnor i säkrare födslar.

 

4 reaktioner på ”Kvinnor behöver mer tid att krysta

 1. Vad tror du som arbetar i yrket att det beror på att tilltron till kvinnan blir mindre? Är det för riskerna att bli uthängd eller anklagad för misstaget som tar över?

  Jag är ju lärare, vet ju hur även min yrkesgrupp blir synade in i sömmarna, lika är det ju för er inom vården och även andra grupper som arbetar med människor :/. Jag undrar om granskningarna som man utsätts för orsaker att vi börjat tappa tilltron till våra egentliga kunskaper? Vad tror du?

  1. Åh vilken intressant fråga.
   Nyss hemkommen från en helg på föden i Norge. Med äran att just fått ägnat en helg i att fokusera på tron på och stötta födande kvinnor i sin egen tro på sig själva färskt i minnet. Hög ur det oxytocin moln som skapas i den speciella miljön.
   Jag måste nog fundera lite på din fråga o återkomma. Jag har några tankar från tidigare diskussioner i ämnet, men dom blir lite längre, så om du inte tar illa upp så kanske jag tar din fråga i ett lite mer omfattande inlägg när jag formulerat mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *