Huskurer, Naturlig smärtlindring

Huvudvärk & Akupunktur

 

I natt vaknade jag vid 04 med en tryckande huvudvärk. Orkade inte göra så mycket åt det utan låg mest och vred mig i sängen.

Det lugnade sig lite framåt dagen, men efter lunch fick huvudvärken nya krafter. Jag tolkar det som lågtryck. Den där tryckande, tunga, yllemössa, stålband runt panna/ tinningar huvudvärken.

Fram med några av de minsta akupunkturnålarna. Och då blir man såhär fin.

Har ni själva huvudvärk går det bra att stimulera samma punkter med hjälp av akupressur

på mitten av ögonbrynet känner ni som en lätt kant/ jack  känn från undersidan. Precis där eller strax ovan har ni en väldigt bra punkt att trycka på mot huvudvärk. En annan bra punkt finner ni bak i nacken  precis vid skallbasen, på vardera sida om ryggraden. Det är vid kanten av skallbenets undersida, en liten grop, tryck uppåt. Har man högersidig huvudvärk så kan man pröva att trycka på punkten på höger ögonbryn och höger sida av skallbasen bak i nacken samtidigt. Hittar ni rätt så kan man nästan ” lyfta bort” huvudvärken.

Jag upplever akupunktur som mycket lindrande. En pirrande ibland kall, ibland varm känsla sprider sig. Musklerna slappnar snart av och sen glider/smälter huvudvärken iväg sakta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *