Övrigt

Home sweet home

Efter en vecka i Norge som jordmor kommer jag hem till en härlig kärleksfull familj och en trädgård som formligen exploderat på bara en vecka.

Jag och mannen fick börja med att ta en storrensning i växthuset som det inte ens gick i att gå in i då det helt vuxit igen, vi beskär hårt och fyllde komposterna med växtmaterial. Även hönsen har fått fnatt när jag varit borta och trots att det gjorts pannkakor när jag var borta va det fullt i äggkorgen. Jag får nog sadla om från barnmorska till äggproducent och börja sälja ägg istället 😀

I hönsgården går numera även 3 små kycklingar, Fish, Tikka och Masala kläcktes medans jag var borta och barnen som döpt dom verkar helt inne på matspåret, kanske för att retas med sin mor som är vegetarian?

Mycket finns att göra i trädgården, potatis tas upp, bär plockas, vattnas, beskäras, bin stödfodras, vitlök flätas, hönsgård byggas. Det är så mycket och det är ännu mer underbart. Det här för mig,,, är verkligen livet på en pinne. Att få gräva ner händer, hjärta och själ i sin familj, sitt liv, sitt hem, sin trädgård. Det kanske inte blir perfekt alla gånger, det blir lite skitigt, smuts under naglarna, skrapsår här, en sticka där och en hel hög med myggbett. Men vad gör det? Jag njuter i fulla drag och känner mig så tacksam över de möjligheter livet gett och ger mig ❤

Nu ska jag njuta i fulla drag hela den här veckan, sen tillbaka till födevården i Norge.

Bjuder på ett bildspel från vad jag kom hem till idag.

  • Grönkålsfrö till nästa år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *