En vård i kris, Norge, Stockholms förlossningsvård

Dagens Nyheter idag

Dagens Nyheter idag.

Jag valde att lämna Sverige landstingsvård då jag blev sjuk.

Ett val man inte borde behöva ta. 2016 hade barnmorskor i snitt 27 sjukdagar. De flesta arbetar redan från början ca 75% ( 1 månad= 16,5 arbetspass). Mer än 1 månad, närmare 2 arbetsmånader om året är alltså mina svenska kollegor sjukskrivna. Det är verkligen sjuka siffror.

Arbetsmiljön fick mig att dra i nödbromsen, idag mår jag bra.

Jag säger att jag känner skuld för att jag inte arbetar där jag bor, den skulden varar i ungefär en sekund, tills jag blir heligt förbannad att det inte finns förutsättningar för mig att kunna arbeta där jag bor. Varför kan jag som barnmorska inte få arbeta i det land jag bor i utan att riskera min hälsa?

*En Disclaimer. Jag är lite irriterad på tidningen. Vi kom igår överens om att INTE skriva ut min lön. Och därtill har dom angett en felaktig lön som är betydligt högre än vad jag har. Ja, jag har en bra lön, den kan jag få både i Sverige och Norge för samma bolag. Men den är INTE så pass bra som dom anger, summan är felaktig.

Att ha en lön som är högre är en förutsättning för att man rent praktiskt ska kunna åka utanför landet och arbeta i perioder. Men som sagt, summan i timlön stämmer INTE och skulle inte heller ha skrivits ut.

Vill man veta min lön kan man fråga mig privat om det, jag är inte den som är omöjlig att tala lön med. Men jag vill inte ha den i tidningen och därtill inte någon felaktigt högre lön än vad jag faktiskt har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *