Övrigt

Behov före åsikt

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3759652

I dagarna diskuteras flitigt samvetsfrihet och huruvida en barnmorska äger rätten att välja bort att arbeta med aborter och preventivmedel.

Självklart skulle detta av varje individ kunna hanteras snyggt genom att en person som av någon anledning inte vill arbeta med aborter eller preventivmedel söker arbeten som inte innefattar dom arbetsuppgifterna. Men så finns det dom personerna som väljer att göra tvärtom. Söka arbetet och när dom inte får det för att dom inte vill utföra arbetsuppgifterna som ingår så går dom genom domstolsprocesser. Där bilden nu framkommer att ADF som är en anti abort organisation står bakom.

Varje människa har ett eget val, men  det borde man rimligen göra innan man väljer att sätta sig i skolbänken 1,5 år till ett yrke där aborter och preventivmedel är en del av yrkesbeskrivningen.

Det spelar ingen roll hur bra du råkar vara på andra områden inom yrket om du har som avsikt att hävda dina egna åsikter framför kvinnans behov och rättigheter.

Att vara barnmorska är ingen rättighet.
Att vara barnmorska ger genom kompetensbeskrivningen och vårt lagverk skyldigheter.

Personliga värderingar och religionsfrihet som åberopas är alltid ett personligt val vi har att utöva i vårt privata liv.

Om vår religion och värderingar påverkar en annan människas rättigheter så har vi själva överskridit våra och kränker någon annans rättigheter.

Vården skall alltid vara obunden av religion, politisk åsikt, etnicitet, kön och ålder. Alla  har rätt till sina egna åsikter. MEN. Klarar man inte av att separera sitt privata livs åsikter från sitt yrkesliv bör man omedelbart byta yrke.

Ingen tvingar dig att utbilda sig till eller arbeta med något du inte kan eller vill arbeta med.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *