Stockholms förlossningsvård

Barnmorska igen

Nu känner jag att jag har gjort något väldigt modigt. Och modig i min bok, det är när man är rädd men gör det ändå.

Jag har blivit barnmorska igen. Efter två år med uppdrag som jordmor i Norge har längtan i mig väckts till den grad att det inte går att stå emot. Jag VILL arbeta som barnmorska i det land jag bor. Att våga efter vad jag varit med om känns oerhört läskigt. Efter att ha arbetat i andra journalsystem med andra pm och rutiner så undrade jag om jag ens skulle finna min väg runt en avdelning. Och hur kommer kollegorna känna för mig?

Fjärilarna i magen var många när jag igår klev innanför dörren på Huddinge förlossning.

Jag fick ett underbart fint mottagande. En full avdelning borde kunna höja stressnivån ett par snäpp, men vart jag än vände mig med min förvirring och mina första-dagen-på-jobbet frågor så möttes jag av idel leenden och varma hjärtan. TACK!

Vartefter kvällen gick kände jag hur jag växte och sträckte mer på ryggen. När jag sedan lyckades vända en liten motgång genom att plocka fram några av mina verktyg (akupunktur, dykteknik, position och lite arbete med händerna), ja då visste min glädje inga gränser. Som en liten studsboll av glädje kom jag ut på expeditionen och var så lycklig för en framgång att jag kunde spricka. Tänk vad man kan bli glad ibland.

Ikväll ska jag tillbaka och hoppas innerligt att jag inte lyckats skrämma mina nya kollegor med min brinnande entusiasm.

Ps. Kjære kolleger i Norge. Selvfølgelig vil jeg fortsette å jobbe i Norge. Jeg trenger bare å være litt i Sverige akkurat just nå. Jeg savner er så mye. Håper å se er igjen snart. Klem

6 reaktioner på ”Barnmorska igen

 1. Hej!
  Välkommen till Huddinge förlossning! Jag är föräldraledig just nu med min femveckorsbebis men jobbar annars på förlossningen. Tycker att det låter jättebra att du jobbat två år i Norge och brinner för naturliga födslar! Vi behöver fler sådana kollegor. Blir roligt att träffa dig när jag kommer åter/ Kajsa Persson Kay

  1. Tack ❤
   Grattis och njut av bebistiden så syns vi när du är tillbaka.
   Ska bli riktigt spännande att få vara med om hur Huddinge utvecklas, och hoppas ju såklart att jag kan bli en positiv del av vad som verkar vara ett riktigt härligt arbetsgäng.

 2. Välkommen hem! Hoppas verkligen att få träffa dig när våra tvillingar föds i februari. Vi bor i Södertälje och jag hade ställt in mig på hemfödsel denna gång men fick ändra planerna när det dök upp två pyren på ultraljudsskärmen. Mycket lutar åt att jag behöver föda i Huddinge den här gången och jag hoppas på att få möta en trygg barnmorska som vågar och kan hämta tillbaka mig från den fruktansvärda plats som jag i svåra situationer faller bort till. Allt du skriver i din blogg är som en varm famn för mig. Tack för det.

  1. Tack ❤ och stort grattis till bebisarna. Vad spännande med tvillingar, även om jag förstår att det blev en stor omställning från tanken på hemfödsel.
   Det kan bli jättebra ändå. Blir det inte jag så kan jag ju skvallra om att jag mött massor av superfina kollegor. Så glad över alla vänliga hjälpsamma människor runtom mig
   Det är guld när man inte hittar på sin nya arbetsplats och känner sig just väldigt ny. Du skriver om din mörka plats. Jag tror att de flesta på ett eller annat sätt har sitt egna mörka rum. Din styrka blir att du känner till ditt mörka rum. Ibland kan man hitta strategier för bearbeta, förändra eller undvika. Ofta genom stöd av en nära anhörig som kan hjälpa en o hålla kvar fokus.
   Jag hoppas vi möts i februari, ska hålla utkik efter er. Mvh// Ann

 3. Hej Holymama!

  På väg till jobbet i morse hamnade jag på din blogg och började läsa lite. Blev så himla glad och inspirerad över att se hur passionerat du skriver om just det jag också brinner för -en födande, en barnmorska. Jag är färdig BM i januari och letar efter info om hur jag söker norsk BM-leg. Hur tycker du återkomsten till Sverige har varit hittills? Har du några tips på hur jag börjar processen med att söka BM-leg i Norge?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *