En vård i kris, Norge

Åter i kära Norge

Juni 2017, på sös föds 710 bebisar. Fördelat på 14 rum innebär det 1.7 födslar per rum och dygn. En födsel för en förstföderska kan ta ett dygn, vid en igångsättning flera dygn. Efter födseln behövs ett par timmar för suturering, väga, mäta, se till att mor och barn mår bra, kan kissa, inte blöder, får smärtlindring och hinner med första amningen. Därefter måste rummet grundligt städas. Att klämma in 1.7 födslar per dygn kan ofta vara en omöjlig ekvation.

Själv åker jag nu till en fantastisk mindre avdelning i Norge med ca 0.9 födslar per rum och dygn. Det är nästan en halvering. Skillnaden är brutal, i Sverige blev jag sjuk av mitt yrke. I Norge ÄLSKAR jag att få arbeta som jordmor ❤

Tack Norge ni läker mitt brustna barnmorskehjärta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *